Armeijan joukot suojaamaan hallintorakennuksia Brasiliassa

Kymmenettuhannet mielenosoittajat kokoontuivat Brasiliassa jälleen keskiviikkona vaatimaan presidentti Michel Temerin syrjäyttämistä. Jopa 35 000 ihmisen mielenosoitus alkoi rauhallisesti. Poliisiit ja mielenosoittajat ajautuivat kuitenkin käsirysyihin, kun mielenosoittajien joukko lähestyi kongressitaloa maan pääkaupungissa Brasíliassa.

Poliisi yritti pysäyttää mielenosoittajia kyynelkaasulla ja pippurisumutteella. Mielensoittajat sytyttivät tulipaloja ja rikkoivat ikkunoita. Paikalle tuli useita ambulansseja.

Maatalousministeriön rakennuksessa mielensoittajat sytyttivät tulipalon ja rakennus evakuoitiin.

Armeijan joukot määrättiin suojelemaan hallintorakennuksia, kun yhteenottoja oli ollut muidenkin ministeriöiden edustalla.

Mielenosoitusmarsseja ovat mobilisoineet vasemmistopuolueet ja ammattiliitot, jotka vaativat lahjusskandaalin ryvettämän presidentin eroa ja tämän aloittamien säästötoimien keskeyttämistä. Mielenosoittajat vaativat myös suoraa presidentinvaalia, sillä maan perustuslain mukaan kongressi valitsisi presidentin, jos Temer eroaisi. Kongressin äänestämä presidentti pysyisi tehtävässä vuoden 2018 loppuun. Poliittiseen eliittiin kyllästyneet brasilialaiset haluaisivat kuitenkin valita presidentin itse.

Presidentti Temer on kieltäytynyt eroamasta, vaikka hänen hallintonsa ja uudistusohjelmansa ovat romahduksen partaalla. Maan korkein oikeus tutkii syytöksiä, joiden mukaan Temer on syyllistynyt "passiiviseen korruptioon". Presidentin mukaan todisteena häntä vastaan esitettyä puhelinnauhoitetta on muokattu. Nauhoitteen aitoutta tutkitaan.

Lähteet: AP, AFP, Reuters

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and