Britanniassa jälleen pidätyksiä Manchesterin iskun tutkinnassa

Britannian poliisi on pidättänyt kaksi uutta miestä epäiltynä osallisuudesta Manchesterin maanantain pommi-iskuun. Iskuun liittyen pidätettynä on nyt kaikkiaan kahdeksan miestä.

Iskun päätekijäksi epäillään libyalaistaustaista Britannian kansalaista Salman Abedia. Poliisi ei usko Abedin toimineen yksin, vaan osana verkostoa. Iskuun yhteydessä olleita ihmisiä on etsitty Britanniassa viime päivät kuumeisesti.

Pidätettyjen joukossa ovat myös Abedin Libyassa olevat isä ja veli. Libyan viranomaisten mukaan Abedin veli olisi tiennyt iskusuunnitelmasta.

Muuten pidätykset on tehty pääosin Manchesterissa tai sen lähialueilla. Myös torstain pidätys tehtiin poliisin mukaan Withingtonin alueella Manchesterissa.

22-vuotiaan Abedin uskotaan räjäyttäneen itsensä maanantaina konserttipaikka Manchester Arenalla, jossa oli käynnissä amerikkalaisen laulajan Ariana Granden konsertti. Iskussa kuoli 22 ihmistä, joiden joukossa oli lapsia.

Epäilty nainen vapautettu

Britannian poliisi pidätti keskiviikkona myös yhden naisen iskuun liittyen, mutta hänet on sittemmin vapautettu. Poliisin mukaan naista vastaan ei nosteta syytteitä.

Poliisi on myös tehnyt useita kotietsintöjä tutkinnan aikana. Poliisit tekivät varhain torstaiaamuna hallitun räjäytyksen etsintöjen yhteydessä Moss Siden alueella Manchesterissa.

Lähteet: Reuters, AFP, Yle Uutiset

Lue myös:

Toimittajamme Minna Pyen raportti iskusta epäillyn kotikadulta: Jackie Edwardsin talo tärisi, kun poliisi räjäytti itsemurhapommittajan oven auki

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and