Britanniassa konservatiivit ja työväenpuolue kosivat palkansaajia lomilla ja lakiehdotuksilla

Konservatiivien vaaliohjelmassa on The Independent-lehden mukaan muun muassa oikeus hakea palkatonta kouluttautumislomaa ja oikeus saada lapsen kuoleman jälkeen vapaata. Omaisen hoidon järjestämiseksi on tarkoitus luoda 13-52 viikon palkaton loma.

Työnantajille, jotka rikkovat eläkesäädöksiä, on tulossa sanktioita.

Konservatiivipuolueen ohjelma säilyttää työntekijöiden oikeudet vähintään samalla tasolla brexitin jälkeen kuin mitä ne ovat olleet Britannian EU-jäsenyyden aikana.

Työntekijöiden edustuksia yritysten hallituksissa aiotaan vahvistaa.

– Suunnitelmamme yhdessä voimakkaan ja vakaan johtajuuden kanssa merkitsevät suurinta työntekijöiden oikeuksien laajennusta, mitä yksikään konservatiivihallitus on historian aikana tehnyt, Mayn on määrä julkisuuteen vuotaneen puhereferaatin mukaan sanoa.

– Näissä vaaleissa on vain yksi puoluejohtaja, joka panee tavallisten työtä tekevien perheiden oikeudet ja mahdollisuudet etusijalle.

Sen sijaan uudistuksessa ei ole mainintaa yritysjohtajien ylisuurten palkkojen leikkaamisesta, josta Theresa May puhui noustessaan pääministeriksi heinäkuussa 2016. Työväenpuolue sen sijaan ajaa palkkarajoituksia yrityksille, joilla on sopimuksia julkishallinnon kanssa.

Työväenpuolueella oma, kilpaileva ohjelmansa

Työväenpuolueen vaaliohjelma kaavailee viime viikolla julkisuuteen vuotaneiden tietojen mukaan neljää uutta julkista juhlapyhää. Puolue kieltäisi palkattoman työharjoittelun sekä niin kutsutut nollatyösopimukset.

Isyyslomaa puolue kaksinkertaistaisi kahdesta neljään viikkoon. Puolue nostaisi minimipalkkaa.

Alakohtaisia työehtosopimuskäytäntöjä kehitettäisiin ja ammattiyhdistysten oikeus toimia työpaikoilla taattaisiin. Palkansaajien oikeudenkäyntikuluja leikattaisiin niin, että kaltoinkohdellut työntekijät voisivat vetää työnantajansa tarpeen vaatiessa oikeuteen mm. maksamattomista palkoista.

– Theresa May luulee työntekijöitä hölmöiksi. Konservatiivit ovat käyttäneet viimeiset seitsemän vuotta ajaakseen pienen ryhmän etuja, vastustaakseen työväenpuolueen ehdotuksia työntekijöiden oikeuksien lisäämiseksi ja pitääkseen yllä palkkojen taantumaa, joka on heikentänyt kansalaisten tuloja, sanoi työväenpuolueen vaalikampanjaa johtava Andrew Gwynne.

Myös työväenpuolueen vaaliohjelma julkistetaan virallisesti tällä viikolla.

Kesäkuun 8. päivän parlamenttivaaleissa nähdään, kumman puolueen ohjelma puhuttelee äänestäjiä enemmän.

Mielipidetiedustelut ovat ennustaneet konservatiiveille selvää voittoa 49 prosentin kannatuksella. Työväenpuolueen kannatus oli Yougov:n Sunday Timesille tekemän tiedustelun mukaan 31 prosenttia, liberaalien 9 ja populistisen UKIP:n 3 prosenttia.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and