British Airways perui myös sunnuntaina useita lentoja – sadat turhautuneet ihmiset odottavat yhä Heathrow’n lentokentällä

Sadat British Airwaysin matkustajat odottivat yhä sunnuntaina epätietoisina lentojaan Lontoon päälentokentällä Heathrow'lla. Brittilentoyhtiö joutui perumaan sunnuntainakin yli kolmanneksen lennoistaan Heathrow'lta, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC.

British Airwaysin tietojärjestelmiin iski lauantaina vakava häiriö, joka sekoitti lentoyhtiön liikenteen täysin.

Matkustajat jonottivat vielä sunnuntaina Heathrow'lla tunteja lähtöselvitykseen pääsyä. Uutistoimisto Reutersin mukaan monet nukkuivat kentän lattioilla. Osa matkustajista ei ollut myöskään saanut matkatavaroitaan.

Lontoolainen matkustaja Terry Page kertoi, miten hän oli auttanut noin 80-vuotiasta naista, joka oli horjahtanut odotettuaan tunteja.

– Kaikki ovat poissa tolaltaan. Osa itkee, kertoi amerikkalainen Melanie Ware, jonka lennot häämatkalle Venetsiaan oli peruttu jo kahdesti. Häntä haastatteli brittikanava Sky News.

Osa matkustajista arvosteli British Airwaysia liian vähäisestä tiedon antamisesta.

British Airways on pyytänyt, etteivät matkustajat menisi kentille, ellei heidän uusi lentonsa ole varmistunut. Lentoyhtiö on luvannut korvaukset tai uudet lennot matkustajille, joiden lennot on peruttu.

Matkustajat odottelevat lentokentällä.
Matkustajat odottivat Heathrow’n kentällä tietoa lennoistaan. Daniel Leal-Olivas / AFP

Lontoon kentät ovat lentoliikenteen tärkeitä solmukohtia

Toisella lontoolaiskentällä Gatwickilla tilanne on palaamassa normaaliksi. Uutistoimisto AFP:n mukaan vain kentällä on peruttu sunnuntaina vain yksi lento, tosin osa lennoista on ollut myöhässä.

British Airways joutui pysäyttämään lauantaina kaikki lentonsa Heathrow'n ja Gatwickin kentiltä. Lontoon kentät ovat tärkeitä solmukohtia kansainväliselle lentoliikenteelle.

British Airwaysin mukaan tietojärjestelmien kaatumisen aiheutti ongelma virtajärjestelmässä. Häiriö vaikutti ainakin lähtöselvityksiin, matkatavarajärjestelmiin ja henkilökunnan tietokoneisiin.

Häiriö heijastui British Airwaysin lentoihin myös muualla maailmassa. Muiden lentoyhtiöiden lennot Lontoon kentiltä ovat päässeet lähtemään normaalisti.

Lähteet: AFP, Reuters, AP, Yle Uutiset

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and