Egypti tekee kostoiskuja maansa rajojen molemmin puolin

Egyptin armeija on iskenyt sekä Egyptissä että Libyassa Egyptin kopti-kristittyihin kohdistuneen iskun jälkeen.

Egyptin armeijan mukaan iskut on suunnattu leireille, jossa kopteja vastaan hyökänneet jihadistit ovat harjoitelleet. Egyptin television mukaan Libyaan on tehty kuusi ilmaiskua.

Libyan Dernaan tehdyissä iskuissa on kuollut 28 ja 130 ihmistä on haavoittunut, kertoo Libyan terveysministeriö.

Egyptin presidentti vannoo kostoa

Egyptin presidentti Abdel Fattah al-Sisi sanoi perjantaina televisiopuheessa, että ”Egypti ei epäröi kaataa terrorileirejä missään, ei maan sisäpuolella eikä sen ulkopuolella”.

Presidentti al-Sisin mukaan jihadistien olinpaikat tunnetaan. Sen tarkempaa tietoa Sisi ei paikoista julkisuuteen kertonut.

– Se mitä Egyptissä tapahtui tänään, ei jää vastaamatta, al-Sisi sanoi.

Puheessaan presidentti al-Sisi myös vetosi suoraan Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpiin. al-Sisi kehotti Trumpia ottamaan johdon terrorismia vastaan käytävässä taistelussa.

Aiemmin Kairon eteläpuolella ainakin 28 ihmistä kuoli iskussa koptikristittyjä vastaan. Aseistetut hyökkääjät pysäyttivät kopteja kuljettaneen linja-auton. Silminnäkijöiden mukaan hyökkääjillä oli sotilasunivormut ja naamiot.

Lähteet: AFP, AP, Reuters

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and