EU-esitys avaisi kotimaan rahtiliikennettä eurooppalaiselle kilpailulle

BRYSSEL Euroopan komissio ehdottaa ulkomaisella kalustolla tehtävän rahtiliikenteen sääntöjen vapauttamista nykyisestä. Komissio antoi esityksensä uusiksi kabotaasisäännöiksi osana tänään keskiviikkona julkaistua laajaa tieliikennepakettia.

Kabotaasisäännöt määrittelevät, millä ehdoilla toisesta EU-maasta tulevalla rekalla saa ajaa esimerkiksi Suomen sisäisiä kuljetuksia. Nykysääntöjen mukaan Suomeen rahtikuorman ajava rekka saa jäädä maahan seitsemäksi päiväksi, ja ajaa sinä aikana kolme maan sisäistä kuormaa.

Uusien sääntöjen mukaan aikaraja lyhenee viiteen päivään, mutta kabotaasikuormien lukumäärää ei enää rajoiteta. Suomalaista kuljetusalaa edustavan SKAL:n mukaan kyse on käytännössä kabotaasin vapauttamisesta.

Komissio kiistää tämän. Sen mukaan uudistuksen tarkoitus on vähentää byrokratiaa ja helpottaa kabotaasikuljetusten valvontaa.

– Emme ehdota kabotaasin vapauttamista entisestään, sanoi kuljetuskomissaari Violeta Bulc.

Suomi on aiemmin halunnut pitää voimassa muuta EU:ta tiukemmat kabotaasisäännöt, mutta hallitus joutui vapauttamaan sääntöjä viime talvena sen jälkeen kun EU-komissio uhkasi viedä asian EU-tuomioistuimeen.

Minimipalkka kuljettajille

Samalla kun komissio haluaa muuttaa kabotaasisääntöjä, se myös tiukentaa kuljettajien palkkaukseen liittyviä sääntöjä. Jatkossa kabotaasia ajavan kuljettajan pitäisi komission mukaan saada kohdemaan minimipalkkaa ensimmäisestä kabotaasipäivästä alkaen.

Esimerkiksi virolaiselle Suomen sisäistä kabotaasiliikennettä ajavalle kuljettajalle pitäisi siis maksaa suomalaista kuljetusalan palkkaa.

Kansainvälisessä liikenteessä kuljettajalle tulisi maksaa kohdemaan palkkatason mukaista minimipalkkaa, jos tämä työskentelee vähintään kolme päivää kuukaudessa kyseisessä maassa. Nykyisellään lähetettyjen työntekijöiden sääntöjä ei tieliikenteessä juuri sovelleta.

Palkkaussääntöjen tiukentaminen heikentänee matalamman palkkatason maiden kilpailuetua kansainvälisissä kuljetuksissa Euroopassa.

Tiemaksujärjestelmille yhteinen standardi

Komissio ehdottaa myös Euroopan erilaisten tiemaksujärjestelmien sovittamista yhteen. Tarkoitus on, että raskaan liikenteen autoissa voisi olla jatkossa vain yksi laite, jonka avulla kuljetusyhtiö voisi maksaa tiemaksut kaikissa EU-maissa joissa maksut ovat käytössä.

Tarkoitus on, että jäsenmaat suosisivat jatkossa ajettuun matkaan perustuvia tiemaksujärjestelmiä. Tiemaksuista tai niiden käyttöönotosta päättäminen on kuitenkin jatkossakin jäsenmaiden omassa päätösvallassa.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and