FBI:n virkaatekevä johtaja eri linjoilla Valkoisen talon kanssa – “Comey nautti laajasta kannatuksesta”

Yhdysvalloissa liittovaltion poliisin FBI:n virkaatekevä johtaja Andrew McCabe on kumonnut useita presidentti Trumpin hallinnon väitteitä liittyen FBI:n ja sen entisen johtajan James Comeyn toimintaan.

Senaatille puhunut McCabe muun muassa sanoi, että Trumpin eilen keskiviikkona erottama Comey nautti FBI:n sisällä laajasta kannatuksesta. Trumpin hallinto on väittänyt tavallisten FBI-työntekijöiden menettäneen luottamuksensa Comeyyn.

McCabe myös kumosi tiedot siitä, että Comey olisi pyytänyt Yhdysvaltain oikeusministeriöltä lisää resursseja Trumpin Venäjä-kytköksien tutkimiseen.

– Meillä on riittävästä resursseja Venäjä-kytköksien tutkimiseen, hän sanoi.

McCaben mukaan FBI:n tekemät tutkimukset siitä, vaikuttiko Venäjä Trumpin voittoon Yhdysvaltain presidentinvaaleissa, ovat erittäin merkittävät. Trumpin hallinto on aiemmin luonnehtinut tutkimuksia pienimuotoisiksi.

McCaben mukaan Comeyn erottamisella ei ole minkäänlaista vaikutusta Venäjä-tutkimuksiin. Hän myös lupasi tuoda julki mahdolliset yritykset rajoittaa tutkimuksia.

McCabe kertoi, ettei aio kertoa Trumpin hallinnolle siitä, miten Venäjä-tutkimukset etenevät.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and