Isisin savustaminen Raqqasta alkaa kesän alussa – kunhan Yhdysvallat toimittaa aseita

Yhdysvaltojen tukema liittouma aikoo hyökätä kesän alussa Isis-järjestön niin sanottuun pääkaupunkiin Raqqaan Pohjois-Syyriassa.

– Uskon, että kaupunkiin päästään kesän alussa, Syyrian arabien ja kurdien liittouman komentaja Abdul Qader Hevdeli sanoi.

Hevdelin mukaan liittouma tarvitsee yhä aseita ja panssaroituja ajoneuvoja Yhdysvalloilta, jotta hyökkäys voi alkaa.

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump hyväksyi tiistaina raskaiden aseiden toimitukset YPG-kurdijoukoille. Turkki vastustaa kiivaasti kurdien aseistamista, sillä sen mielestä kurdijoukot tekevät yhteistyötä terroristien kanssa.

Isis on ahtaalla Syyriassa

Yhdysvaltojen tukema liittouma katkaisi Raqqaan johtavat tiet jo maaliskuussa. Syyrian demokraattisten joukkojen nimellä tunnettu liittouma koostuu Syyrian arabeista ja YPG-kurdijoukoista.

Ääriliike Isis valtasi Raqqan vuonna 2014. Se valtasi samana vuonna nopeasti laajoja alueita Syyriasta ja Irakista.

Isis on joutunut ahtaalle Syyriassa ja Irakissa viime aikoina. Se on menettänyt alueita sekä Yhdysvaltojen tukemille kurdijoukoille että Syyrian hallituksen joukoille. Irakin armeija puolestaan piirittää Isisin joukkoja Mosulissa.

Lue lisää:

Taistelu Isisin linnakkeesta Syyriassa on alkamassa

Ennen Turkki otti Syyriasta pakenijat vastaan avosylin – nyt rajalle valmistui 300 kilometrin betonimuuri

Lähteet: Reuters, AFP

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and