Kankaanniemi kiistää: Perussuomalaisten ryhmä ei ole uhkaillut hallintarekisterin vastustajia

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Toimi Kankaanniemi kiistää tiedot, joiden mukaan perussuomalaisten eduskuntaryhmä olisi uhannut hallintarekisterin vastustajia erottamisella.

– Ei tämmöisestä ole mitään puhetta ollut. Ryhmällä ei ole tästä mitään päätöksiä enkä minä ole uhannut ketään, Kankaanniemi sanoo.

Kankaanniemen mukaan kukaan kansanedustajista ei ole myöskään ryhmäkokouksessa ilmoittanut, että ei olisi valmis asettumaan ryhmän päätöksen taakse.

– Lähden siitä, että sellaisia edustajia ei ole, koska meidän ryhmämme on päättänyt, että tuemme tätä välttämätöntä lainsäädäntöä.

Julkisuudessa usea perussuomalainen poliisikansanedustaja on kuitenkin kertonut kielteisestä kannastaan. Viimeksi tänään kansanedustaja ja puheenjohtajaehdokas Veera Ruoho toisti äänestävänsä hallintarekisteriä vastaan.

– Kyllä aion painaa punaista nappia. Täytyy ihme tapahtua, että pystyn hyväksymään hallituksen esityksen, Ruoho sanoi Ylelle.

“Sääntöjä noudatetaan”

Kankaanniemi myöntää, että perussuomalaisten ryhmäkokouksissa hallintarekisteri on herättänyt kysymyksiä, mutta lähtökohta on hänen mukaansa se, että kaikki ryhmän kansanedustajat ovat esityksen takana.

– Meillä on se päätös, että eduskuntaryhmä tukee saavutettua varsin hyvää sopimusta, jonka neuvottelin pääministerin ja valtiovarainministerin kanssa tiistaina.

Mitä seurauksia on luvassa kansanedustajille, jotka äänestävät tyhjää?

– Ei ryhmä ota etukäteiskantoja mihinkään tällaiseen vaan sääntöjä noudatetaan.

Kankaanniemi on tuoreena eduskuntaryhmän puheenjohtajana tiukan paikan edessä. Hänet valittiin tehtävään viikko sitten Sampo Terhon siirtyessä puheenjohtajan paikalta kulttuuriministeriksi.

Tultuaan valituksi Kankaanniemi kertoi haluavansa perussuomalaisten eduskuntapolitiikkaan jämäkkyyttä. Hänen mukaansa perussuomalaisten politiikan edistämisessä on ollut piirteitä lepsuilusta, eikä ryhmä saa olla kumileimasin.

Keskustelu hallintarekisteristä jatkuu eduskunnassa ensi viikolla.

Esityksestä piti äänestää jo perjantaina, mutta oppositio äänesti hallintarekisterin myöhään keskiviikkoiltana pöydälle.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and