Kiinalaismedia: Kiinalainen laivasto-osasto matkalla Itämerelle harjoittelemaan Venäjän kanssa

Kiinan laivasto järjestää Venäjän kanssa yhteisharjoituksen Itämerellä heinäkuussa, kertoo Kiinan valtionmedia.

Asiasta uutisoivat sekä maan virallinen uutistoimisto Xinhua että kommunistipuolueen virallisen lehden englanninkielinen versio Global Times. Myös Venäjän valtion uutispalvelu Sputnik on julkaissut Global Timesin jutun.

Xinhuan ja Global Timesin mukaan kiinalainen laivasto-osasto lähti sunnuntaina eteläisellä Hainanin saarella sijaitsevasta Sanyan satamasta kohti Itämerta.

Global Times kirjoittaa, että matkaan lähti ohjushävittäjä, ohjusfregatti sekä apualus. Hävittäjän kerrotaan olevan 052D-tyyppiä ja "yksi Kiinan kehittyneimmistä".

Venäjän ja Kiinan yhteisharjoituksen nimi on Joint Sea 2017. Xinhuan mukaan harjoitus jatkuu syyskuussa Japaninmerellä ja Ohotanmerellä, joka sijaitsee läntisellä Tyynellämerellä.

Maat ovat järjestäneet yhteisiä laivastoharjoituksia aiempinakin vuosina. Tänä vuonna tarkoituksena on harjoitella pelastustehtäviä sekä rahtialusten suojaamista, kiinalaismediat kertovat.

Lähteet: STT, Yle

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and