Kuningatar Elisabet vieraili Manchesterissa – iskun uhreille sataa myötätunnon osoituksia

Britannian kuningatar Elisabet II käynyt katsomassa maanantaisen terrori-iskun uhreja kuninkaallisessa lastensairaalassa Manchesterissa. 91-vuotias kuningatar tapasi sairaalan henkilökuntaa ja useita iskussa vammoja saaneita lapsia.

Kuningatar kuvasi iskua "hirvittäväksi ja häijyksi".

– Mitään tällaista ei olisi odottanut tapahtuvaksi, hän sanoi.

Maanantaina iltana Manchester Arenalla olleen konsertin aikaan tehdyssä itsemurhaiskussa loukkaantui yli 100 ihmistä. 75 uhria on hoidossa seitsemässä eri sairaalassa Manchesterissa. Osa uhreista on kriittisessä tilassa. 22 ihmistä sai surmansa.

Uhreille ja heidän omaisilleen sataa myötätunnon osoituksia

Uhreille tulee yhä paljon surunvalitteluja, muun muassa sosiaalisen median viestipalveluissa. Myös uusia uhrien nimiä on julkistettu.

Iskussa kuolleen teini-ikäisen parin vanhemmat ovat julkaisseet yhteisen lausunnon Manchesterin poliisin kautta. 17-vuotias Chloe Rutherford ja 19-vuotias Liam Curry sanoivat "haluavansa olla yhdessä ikuisesti, ja nyt he ovat", lausunnonssa kerrotaan.

Tietovuoto noussee esille Nato-kokouksessa torstaina

Iskun tutkimuksia on edelleen laajennettu. Torstaina pidtäettiin kaksi uutta ihmistä, mutta poliisi epäilee, että iskussa käytetyn pommin tekijä saattaa olla yhä vapaana. Pidätettynä on ollut yhteensä kahdeksan ihmistä.

Yhdysvallat on auttanut Britanniaa tutkimuksissa, mutta kohu tutkimustietojen vuotamisesta amerikkalaiselle medialle hiertää maiden välejä.

Britannian mukaan Yhdysvaltojen viranomaiset ovat vuotaneet julkisuuteen tietoja ja muun muassa yksityiskohtaisia kuvia räjähdyspaikalta. Tämä voi viranomaisten mukaan vaikeuttaa tutkintaa ja aiheuttaa ylimääräistä kärsimystä omaisille.

Pääministeri Theresa May on sanonut ottavansa asian esille presidentti Donald Trumpin kanssa, kun johtajat tapaavat myöhemmin torstaina sotilastliitto Naton kokouksessa Brysselissä.

Lähteet: AP, AFP

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and