Lehti: Ruotsin turvallisuuspoliisi epäillyn terroristisolun jäljillä – kahta epäillään terroriteon suunnittelusta

Ruotsin turvallisuuspoliisi on päässyt epäillyn terroristisolun jäljille, kertoo sanomalehti Dagens Nyheter. Lehden mukaan ainakin kahta henkilöä epäillään terroriteon suunnittelusta.

Epäillyt ovat tulleet turvallisuuspoliisin tietoisuuteen tiedustelutoiminnan yhteydessä, ja päätös heidän tarkkailustaan on tehty toukokuun puolivälissä. Tutkinta on varhaisessa vaiheessa, ja turvallisuuspoliisi pyrkii vahvistamaan epäilyjä voidakseen aloittaa virallisen esitutkinnan.

Dagens Nyheterillä ei ole tietoa siitä, missä maassa tai kaupungissa epäillyt aikoisivat toteuttaa mahdollisen terroriteon. Turvallisuuspoliisi ei ole halunnut kommentoida lehden käsiinsä saamia tietoja.

Lehden tiedossa on epäiltyjen henkilöiden henkilötiedot ja se, mitä metodeja turvallisuuspoliisi käyttää tiedustelussaan ja millä alueella tiedustelua harjoitetaan. Se ei kuitenkaan julkaise tietoja, koska julkaisu voisi saattaa ihmisiä vaaraan.

Ruotsissa terroriuhkatasoa arvioidaan viisiasteisella luokituksella. Uhkataso on tällä hetkellä kolme, mikä tarkoittaa kohonnutta uhkatasoa. Se on ollut tasolla kolme maaliskuusta 2016 lähtien, eikä Tukholman Drottninggatanilla huhtikuun alussa tehty terroriteko vaikuttanut siihen.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and