Macron selitteli tiukkaa kättelyään Trumpin kanssa: “Kädenpuristukseni ei ollut viaton”

Ranskan presidentti Emmanuel Macron on selitellyt paljon huomiota herättänyttä riuskaa kädenpuristustaan Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin kanssa.

Brysselissä torstaina tavannut kaksikko kätteli kameroiden edessä niin tiukasti ja pitkään, että heidän rystysensä näyttivät muuttuvan valkoisiksi. Macron näytti jatkavan otettaan vielä, kun Trump oli jo vetämässään kättään pois. Kädenpuristus noteerattiin useissa medioissa tällä viikolla.

Nyt Macron on sanonut kätelleensä Trumpia tiukasti näyttääkseen, ettei hän tee helposti edes pieniä tai symbolisia myönnytyksiä. Macron kuvaili kättelyä totuuden hetkeksi.

– Kädenpuristukseni hänen kanssaan ei ollut viaton, Macron sanoi ranskalaislehti Le Journal du Dimanchelle.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Ranskan presidentti Emmanuel Macron kättelivät
Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ja Ranskan presidentin Emmanuel Macronin tiukka kädenpuristus herätti paljon huomiota. Peter Dejong / EPA

Trump on tunnettu kovasta kädenpuristuksesta

Trump on tullut tunnetuksi tiukasta kättelystään, johon kuuluu myös loppuriuhtaisu. Hänen on arvioitu pyrkivän dominoimaan tilanteita näin. Maaliskuussa Trump aiheutti kohun, kun hän näytti jättävän Saksan liittokanslerin Angela Merkelin kättelemättä.

Trump ja Macron ovat suhteellisen tuoreita kasvoja kansainvälisen politiikan areenoilla, sillä Trump aloitti presidenttikautensa tammikuussa ja Macron toukokuussa. Molemmat osallistuivat tällä viikolla sotilasliitto Naton kokoukseen Brysselissä sekä johtavien teollisuusmaiden G7-kokoukseen Italian Sisiliassa.

Kokouksissa on väännetty vaikeista aiheista. Kokouksissa Trump on nuhdellut Nato-liittolaisiaan liian alhaisista puolustusmenoista, eikä hän suostunut asettautumaan vielä Pariisin ilmastosopimuksen taakse.

Lähteet: AFP, AP

Lue myös:

Kristallipallo ja synkkä Melania – Nämä viisi asiaa muistetaan Trumpin Euroopan ja Lähi-idän kiertueesta

Trump kiskoo ja pusertaa, Obama tarttuu olkapäähän – Mitä kättelyistä voi päätellä?

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and