Manchesterissä etsitään pommin rakentajaa – Poliisi: kyseessä on rikollisjärjestö

Manchesterissä poliisi etsii jatkuvasti henkilöitä, jotka ovat olleet yhteydessä konserttisalissa tuhoisan pommin räjäyttäneeseen Salman Abediin.

Poliisin mukaan on selvää, ettei Abedi toiminut yksin, vaan kyseessä on kokonainen rikollisorganisaatio.

Poliisilla on nyt kiinni otettuna neljä henkilöä. Heistä yksi on Salman Abedin vuotta vanhempi veli. Laajat tutkimukset jatkuvat.

Isän osuus mietityttää

Uutistoimisto AP on tavoittanut poikien isän Ramadan Abedin, joka työskentelee Libyan pääkaupungissa Tripolissa turvallisuusjoukkojen hallintojohtajana. Hän sanoo Salman-poikansa olevan syytön.

– Me emme usko viattomien ihmisten tappamiseen. Ei se ole meidän tapaistamme.

Ramadan Abedin mukaan hän oli puhunut puhelimessa Salmanin kanssa viisi päivää sitten. Salman oli kertonut suunnittelevansa matkaa Saudi-Arabian kautta Libyaan, missä viettäisi ramadan-kuukauden perheensä kanssa. Hän oli "kuulostanut normaalilta".

Ramadan Abedi pakeni Libyasta Britanniaan vuonna 1993, kun diktaattori Moammar Gaddafin turvallisuusjoukot aikoivat pidättää hänet. Hän sai Britanniasta poliittisen turvapaikan. Gaddafin kuoltua hän on palannut Libyaan.

AP:n haastatteleman libyalaisen turvallisuusupseerin mukaan Ramadan Abedi on kuulunut Libyassa toimineeseen islamistiseen ryhmittymään, jolla on ollut yhteyksiä al-Qaida-terroristeihin. Ryhmittymä on nyt hajonnut, mutta isän jihadistinen toiminta jatkuu muissa ryhmittymissä.

Lähteet: AP, Reuters

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and