Moskovan rajumyrsky oli tappavin vuosikymmeniin – ainakin 14 kuoli

Venäjällä arvioidaan edelleen eilisen rajumyrskyn tuhoja. Venäjän tutkintakomitean mukaan myrsky tappoi ainakin 14 ihmistä Moskovassa ja sen ympäristössä. Yksi kuollut on lapsi.

– En muista mitään suuronnettomuutta, joka olisi vaatinut yhtä paljon kuolleita tai haavoittuneita, Moskovan pormestari Sergei Sobjanin sanoi uutistoimisto Tassin mukaan.

Pormestari lupasi kuolleiden omaisille miljoonan ruplan eli lähes 16 000 euron korvauksen. Myrsky oli uutistoimisto Interfaxin mukaan tappavin vuosikymmeniin.

Suuri osa kuolonuhreista jäi kaatuneiden puiden tai rakennelmien alle. Tuuli puhalsi myrskypuuskissa jopa 28 metriä sekunnissa.

Twitterissä julkaistussa kuvassa näkyy myrskyn kaatama nostokurki.

Kahdeksan kriittisessä tilassa

Yhteensä 168 ihmistä loukkaantui, ja heistä 146 sai sairaalahoitoa. Kahdeksan ihmistä on kriittisessä tilassa. Monilla uhreilla on ruhjeita, murtumia sekä pää- ja selkärankavammoja.

Myrsky kaatoi yli 6 500 puuta. Se vahingoitti lähes 200 rakennuksen kattoa ja yli 1 900 autoa Moskovassa ja sen ympäristössä.

Myrsky iski Moskovaan maanantaina puoliltapäivin. Se on aiheuttanut tuhoa myös muun muassa Vladimirin, Tulan ja Tverin alueilla Keski-Venäjällä. Yli 30 000 ihmistä on yhä ilman sähköä.

Lähde: Tass

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and