Nigeriassa kidnapatut nuoret tapasivat perheensä yli kolmen vuoden jälkeen

Nigeriassa yli kolme vuotta sitten kaapatut 82 koulutyttöä ovat päässeet perheidensä luokse. Uutistoimistot kertovat iloisesta jälleennäkemisestä pääkaupunki Abujassa: Ihmiset itkivät ja nauroivat, tanssivat ja kohottivat käsiään kiitoksen merkiksi.

– Olen todellla iloinen tänään. Olen kuin jouluna ja uutenavuonna, todella iloinen ja kiitollinen Jumalalle, Godiya Joshua kuvaili tunnelmia. Hänen tyttärensä Esther oli yksi vapautetuista.

Nigerian hallitusta vastaan taisteleva Boko Haram hyökkäsi 2014 tyttöjen yläkouluun Chibokissa ja kidnappasi sen 276 oppilasta. Kidnapatut olivat 16-18 -vuotiaita.

Panttivankeja yhä 113

Viime lokakuussa Boko Haram vapautti 21 tyttöä. Nyt vapautettujen 82 vastineeksi Nigerian hallitus vapautti viisi vangittua Boko Haramin joukkojen johtajaa.

Neuvottelut vielä panttivankeina olevien 113 koululaisen vapauttamiseksi jatkuvat. Nigerian hallitusta avustavat Sveitsin hallituksen Kansainvälisen Punaisen Ristin edustajat.

Vapautetut tytöt käyvät läpi yhdeksän kuukauden terapiajakson, jonka toteuttamista Nigerian presidentti Muhammadu Buhari on luvannut itse seurata. Ihmisoikeus- ja avustusjärjestöt ovat arvostelleet ohjelmaa, koska se järjestetetään Abujassa, kaukana vapautettujen kotiseudulta.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and