Orpo: Kokoomuksen presidenttiehdokkuudesta oltava selvyys syksyllä

Paineita tasavallan presidentin Sauli Niinistön ehdokkuudelle tammikuun vaaleissa 2018 alkaa vähitellen kertyä. Niinistön emopuolue kokoomus pitää ehdokkuusilmoituksen takarajana syksyä.

– Olen sanonut niin, että meillä olisi ajatuksena pitää ylimääräinen puoluekokous alkusyksystä. Ja siihen mennessä olisi hyvä tietää, että mikä on asetelma, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kertoi tänään puoluevaltuuston kokouksen toritapahtumassa Ylelle.

– Kyllä kokoomuksen pitää tietää jo silloin, koska vaalit käydään tammikuussa. Kyllä meidän pitää alkusyksystä presidenttiasiaan ottaa kantaa.

Valtiovarainministeri ja puheenjohtaja Orpon suosikista ei ole mitään epäselvyyttä.

– Kovin mielelläni kuulisin myöntävän vastauksen Mäntyniemen suunnalta, mutta annetaan presidentille aikaa miettiä rauhassa. Hän tekee omat ratkaisunsa ja puolue miettii sitten, Orpo sanoi.

Niinistö panttaa ilmoitustaan

Presidentti Niinistö on pantanut vastausta ehdokkuudestaan, kun häneltä on sitä kysytty. Osa politiikan tarkkailijoista arvuutteli, ilmoittaisiko Niinistö kantansa jo nyt kuluvana viikonloppuna.

Ilmoitus olisi osunut yhteen kokoomuksen puoluevaltuuston kokouksen kanssa, mikä pidetään Jyväskylässä.

Helsingin Sanomien haastattelemien kokoomusvaikuttajien mukaan ilmoitus olisi lykkääntymässä nyt kesälle.

Niinistö on aiemmin ilmoittanut kertovansa ehdokkuudestaan loppukeväästä.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and