Perussuomalaisten puheenjohtajavaihdos aiheuttaa huolta – kansanedustaja Saarakkala: “Puolue voi hajota”

Perussuomalaisten kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala varoittaa puolueväkeä hajaannuksen aiheuttamisesta. Perussuomalaisten puheenjohtajakeskusteluissa on noussut esiin hallituksesta lähteminen, mikä on saanut kentältä tukea. Taloustutkimuksen teettämän jäsenkyselyn mukaan Jussi Halla-Aho on jäsenten suosikki seuraavaksi puheenjohtajaksi.

Saarakkala ei pidä järkevänä hallituksesta lähtemistä, sillä se voisi johtaa ennenaikaisiin vaaleihin, joissa perussuomalaisille ei kävisi hyvin nykyisillä kannatusluvuilla.

– Näillä kannatuslukemilla perussuomalaisten tilanne on se, että meillä olisi puolet vähemmän kansanedustajia. Tilallamme hallituksessa olisi vihreät ja sdp. En näe siinä mitään järkeä, että tekisimme sellaisia ratkaisuja, sanoo Saarakkala.

– Minulle tärkeää on, ettei hallitukseen pääse nousemaan punavihreä poliittinen puoli. Itse kannatan, että hallituksessa pysytään.

Saarakkala kirjoitti asiasta myös blogissaan kaksi päivää sitten.

“Kokonaisedun kustannuksella”

Saarakkalan blogikirjoitus on herättänyt keskustelua sosiaalisessa mediassa. Siihen Saarakkala ei ota kantaa, eikä hän ole keskusteluja nähnyt, koska ei ole sosiaalisessa mediassa. Hän perustelee omaa kantaansa sillä, että ei voi kansanedustajana hyväksyä puolueen aseman heikentämistä.

– Siinä ei välitetä mitä tapahtuu kokonaisuudelle. Suomelle, Suomen hallitukselle, puolueelle ja puolueen vaikutusvallalle. Tietyt tahot haluavat päästä parrasvaloihin kokonaisedun kustannuksella. Sitä en voi hyväksyä kansanedustajana ja perussuomalaisten eduskuntaryhmän jäsenenä.

Saarakkala varoittaa myös puolueen hajoamisesta.

– Jos hallitus hajoaa ja tulee uudet vaalit, luulen, että myös puolue hajoaa. Vaihtoehto – jos tässä tehdään nyt äkkiväärä arvio – se on puolueelle todella hankalaa ja ajaa hajaannukseen.

Ei vielä tukea kenellekään

Saarakkala ei ole asettunut tukemaan ketään puheenjohtajaehdokkaista. Hän odottaa vielä ehdokkaiden linjauksiin tarkennusta.

– Pystyn valinnan näistä tekemään, mutta reunaehtoni ovat, että pysytään hallituksessa, ei mennä ennenaikaisiin vaaleihin, eikä vaihdeta ministeriryhmästä ketään pois, koska he ovat päteviä, lataa Saarakkala.

Perussuomalaisten puoluekokous valitsee Timo Soinin seuraajan 10.6. ja äänioikeutettuja ovat kaikki puolueen jäsenet, jotka kokoukseen osallistuvat.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and