Pohjois-Korea ampui ohjuksen Japaninmereen

Pohjois-Korea on ampunut ohjuksen, joka lensi noin 500 kilometriä ja iskeytyi luultavasti Japaninmereen, Etelä-Korean asevoimat kertoo.

Ohjus laukaistiin Etelä-Korean mukaan sunnuntaina Pukchangin alueelta, joka sijaitsee lähellä Pohjois-Korean pääkaupunkia Pjongjangia.

Japanin mukaan ohjus ei luultavasti yltänyt sen aluevesille tai talousvyöhykkeelle eikä se vahingoittanut laivoja tai ilma-aluksia. Japani tuomitsi ohjuksen laukaisun YK:n päätöslauselman vastaisena.

Yhdysvaltojen mukaan ohjus oli keskimatkan ballistinen ohjus. Yhdysvaltojen mukaan nyt laukaistulla ohjuksella näyttää olevan lyhyempi kantomatka kuin edellisten kokeiden ohjuksilla.

Viikko sitten Pohjois-Korea laukaisi ohjuksen, joka lensi korkeammalle ja kauemmas kuin yksikään sen aiemmin laukaisema ohjus. Pohjois-Korean mukaan kyseessä oli uudentyyppinen ballistinen ohjus, joka pystyy kantamaan ydinkärkeä.

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump vaati kokeen jälkeen kovempia pakotteita Pohjois-Korealle. Myös Kiina, Venäjä ja Etelä-Korea tuomitsivat ohjuskokeen.

Lähteet: AP, Reuters

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and