Politico: USA ei vaadikaan läppärikieltoa Euroopan-lennoille

Politico-lehden lähteiden mukaan Yhdysvallat on päättänyt olla sittenkään kieltämättä kannettavia tietokoneita Yhdysvaltain ja Euroopan välisiltä lennoilla.

Aiemmin tässä kuussa kerrottiin, että Yhdysvaltain liikenteen turvavirasto TSA suunnittelee kieltävänsä matkapuhelinta suuremmat laitteet lentokoneen matkustamossa Euroopasta tulevilla lennoilla. Aikeen taustalla lienee pelko läppäripommista.

EU:n komission virkamieslähde sanoo nyt Politicolle, että kieltoa ei tule, vaan maat ovat sopineet tiivistävänsä neuvotteluja yhteisen ratkaisun löytämiseksi.

Asiasta sovittiin Yhdysvaltain kansallisen turvallisuuden ministerin John Kellyn sekä EU:n sisäasiain komissaarin Dimitris Avramopoulosin ja liikennekomissaarin Violeta Bulcin konferenssipuhelussa, Politico kertoo.

Yhdysvaltain kansallisen turvallisuuden ministeriö ei paljasta puhelinkeskustelun sisältöä. Politicon lähteen mukaan Yhdysvallat otti huomioon eurooppalaisten huolen turvallisuusriskistä, jos litiumakkuja sisältäviä laitteita laitetaan lentokoneiden ruumaan.

Toinen lähde toteaa, että tulevaisuuden tiedustelutietojen perusteella on mahdollista, että asiaa harkitaan uudestaan.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and