Presidentti Niinistö Koiviston kuolemasta: “Jätti presidenttinä perinnön, josta minun ja edeltäjieni on ollut hyvä jatkaa”

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on muistanut perjantaina kuollutta presidentti Mauno Koivistoa tiedotteen muodossa.

Niinistön mukaan Koiviston mukana Suomen poliittisesta elämästä poistui se sukupolvi, joka osallistui sotiin ja niiden jälkeiseen jälleenrakennukseen.

Koiviston nousu vaatimattomiin kotioloihin syntyneestä nuorukaisesta yliopisto-opettajaksi, pankinjohtajaksi ja lopulta valtakunnan politiikan huipulle on vertaansa hakeva suomalainen menestystarina, Niinistö sanoo.

– Mauno Koivisto jätti presidenttinä perinnön, josta minun ja edeltäjieni on ollut hyvä jatkaa, Niinistö toteaa.

Niinistö korostaa Mauno Koiviston pitkää ja vaikuttavaa elämäntyötä Suomen hyväksi.

Sauli Niinistö pitää puheen presidentti Mauno Koiviston kuoleman johdosta tänään lauantaina Yle TV1:ssä klo 9.

Sipilä: Esimerkki Suomen pojilleen ja tytöilleen luomista mahdollisuuksista

Myös pääministeri Juha Sipilä on esittänyt syvän osanottonsa Koiviston kuoleman johdosta.

Sipilä toteaa tiedotteessaan, että Suomi on menettänyt maamme historiaan suuresti vaikuttaneen henkilön, sotaveteraanin ja isänmaan ystävän, joka luotsasi kansakuntaa varmalla kädellä vaikean laman läpi Euroopan unionin jäseneksi.

– Presidentti Koivisto oli ainutlaatuinen yhdistelmä talouden ja ulkopolitiikan asiantuntijaa. Hänen Venäjä-tuntemuksensa haki vertaistaan. Symboliikkaa liittyy siihenkin, että Koivisto kuoli Snellmanin päivänä, suomalaisuuden päivänä.

Myös Sipilä muistuttaa Niinistön tavoin, että Koivisto oli malliesimerkki modernin Suomen pojilleen ja tytöilleen luomista mahdollisuuksista; laivapuusepän poika eteni aina tasavallan presidentiksi asti.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and