Ruotsissa kaupungit varautuvat terrori-iskuihin betoniesteillä ja valvontakameroilla

SVT:n uutisen mukaan muun muassa Tukholma, Malmö ja Göteborg pohtivat uusia turvatoimia. Myös viidessä muussa suuressa ruotsalaiskaupungissa selvitetään miten kävelykatujen ja torien turvallisuutta voidaan parantaa.

Viime kuussa Tukholmassa sattuneen kuorma-autoiskun seurauksena kuoli viisi ihmistä. Kuorma-auto pääsi etenemään Drottninggatanin kävelykatua pitkin satoja metrejä.

Nyt kadulle on tarkoitus asettaa useita noin kolmen tonnin painoisia leijonapatsaita. Kadulla voisi edelleen ajaa, mutta ajoneuvo joutuisi kiertämään esteet eikä pystyisi etenemään kovaa vauhtia. Tukholman kaupunki on myös tilannut 40 pienempää estettä. Parhaillaan selvitetään voidaanko esteet kiinnittää katuun, jotta ne pysyisivät paikoillaan.

Tukholman kaupunki selvittää myös muiden kävelykatujen ja torien turvallisuutta. Oslon vuoden 2011 terrori-iskujen jälkeen Tukholman hallituskorttelin turvallisuutta parannettiin katuun upotetuilla teräsesteillä, joita tarvittaessa voi laskea alas ajoneuvoliikenteen ajaksi.

Myös Malmössa on tarkoitus asentaa uusia esteitä kaupungin keskustaan. Lisäksi kaupunki aikoo parantaa kameravalvontaa. Göteborgissa kaupunki selvittää myös uusien esteiden rakentamista.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and