Sote ei yhtä miestä kaipaa – jättiuudistuksen takuumies haluaa siirtyä oikeuskansleriksi

Kaksi vuotta sitten maan ylimmän johdon palvelukseen haluttiin henkilö, joka virkamiesjohtajana luotsaisi läpi vuosisadan yhteiskunnallisen uudistuksen lakimuutokset. Ripeästi.

Tehtävään tarttui Tuomas Pöysti. Hänestä tuli soten ja maakuntauudistuksen projektijohtaja lokakuussa 2015. Jo edeltävän kesän lomat paloivat soten pohjaselvitystä kirjoittaessa.

Hoikka, pitkänhuiskea virkamies myöhästyy haastattelusta, koska on joutunut selvittämään valinnanvapauslainsäädäntöä toiselle toimittajalle aiottua pitempään.

Pian kahden vuoden ajan 47-vuotias Pöysti on ollut soten ykkösasiantuntija ja pääarkkitehti. Millaisia työpäivät ovat olleet?

– Järkyttävän pitkiä, kuutena päivänä viikossa. Edellisen kerran olen tehnyt yhtä paljon töitä silloin, kun tein yliopistolle väitöskirjaa ja deadline alkoi painaa päälle, Pöysti vastaa.

Ulkoilu, perhe-elämä ja jalkapalloseura HJK:n talkootyöt maistuisivat useammin, mutta töissä vierähtää tätä nykyä 10–14 tuntia päivässä, lauantaisin tosin "riittää semmoinen 5–6 tuntia".

Pöysti on noussut maan tunnetuimpien virkamiesten joukkoon.

– Pari kertaa on bensa-asemalla kaveri tullut siihen olan taakse ja sanonut, että koita sie saada se sote valmiiksi, Pöysti naurahtaa.

Tuomas Pöysti
Tuomas PöystiTiina Jutila / Yle

Sote-juhdasta hallituksen valvojaksi?

Mutta Pöysti tähyää jo uusiin tehtäviin, oikeuskanslerin huippuvirkaan.

Julkisten spekulaatioiden mukaan hän on nyt vahvin hakija, kun oikeusministeriön ensin esittämä professori Veli-Pekka Viljanen ei kelvannut nimityksestä päättävälle tasavallan presidentille.

Pöysti kieltäytyy ehdottomasti spekuloimalla asialla, koska edes hallituksen esitystä asiasta ei vielä ole.

Hän sanoo pitävänsä koulutus- ja työtaustansa vuoksi oikeuskanslerin työtä luontevana jatkumona uralla. Paikka on ollut mielessä jo pitkään.

– Jo ennen tätä sotea, Pöysti sanoo.

Mutta jääkö tuhansien yksityiskohtien jättiuudistus heitteille, jos Pöysti lähtee?

Pöysti huomauttaa, että koko uudistus on siirtymässä eduskunnan kautta toimeenpanovaiheeseen ja hänen johdollaan valmistellut lakiesitykset on tehty.

Sote-rekeä kärkipaikalla vetänyt virkamies katsoo olevansa korvattavissa.

– Tämä on nyt vahvasti henkilöitynyt minuun. Se ei tee oikeutta niille kaikille ihmisille, jotka tässä ovat tehneet töitä, Pöysti sanoo ja luettelee liudan kollegoiden nimiä.

Politiikan paineessa virkamiehen vakaumuksella

Eduskunnassa ja monissa asiantuntijalausunnoissa sotea on haukuttu sekavaksi ja hätiköidyksi uudistushankkeeksi, joka ei tule säästämään rahaa eikä edistämään tasa-arvoa.

Valinnanvapaus on saanut etusijan, vaikka toisin suunniteltiin. Opposition mielestä kokoomuksen ideologinen valinnanvapaus- ja yhtiöittämisvimma on tehnyt sotesta muotopuolen.

– Totta kai hallituksen koostumus näkyy näissä toteutuksissa, mutta niinhän itse asiassa demokratiassa pitääkin, Pöysti sanoo.

Tuomas Pöysti
Tuomas PöystiTiina Jutila / Yle

Marraskuussa 2015 hallitus ajautui kriisiin, jonka kompromissiratkaisuna maahan päätettiin perustaa enemmän maakuntia kuin Pöysti olisi toivonut. Valinnanvapauslait päätettiin säätää suunniteltua nopeammin.

Mutta virkamies valmistelee, minkä poliitikot päättävät. Vaikka vähän kipeää välillä tekisi.

– Suomen kansa ei ole valinnut Tuomas Pöystiä päättämään maakuntien määrää. Virkamies on kansan palvelija, joka antaa kansanvaltaiselle hallitukselle valmistelupalvelua ja täytäntöönpanopalvelua, Pöysti lausuu.

Pöysti nimeää sote-työn hankalimmaksi asiaksi kireän aikataulun. Hallitus kun haluaa lait voimaan ennen seuraavia eduskuntavaaleja.

– Vaalikausi on tosi lyhyt aika. Pelkästään yhden enemmistöhallituksen turvin on vaikea tehdä asioita ilman että tulee kauhea kiire.

Uusi sote toimii – ehkä

Pöysti kouliintui kiukkuiseen palautteeseen jo aiemmassa työssään Valtiontalouden tarkastusviraston pääjohtajana. Kielteisiä asiantuntija-arvioita sotesta hän haluaa silti kommentoida.

– Meillä ei ole yhtä yhtenäistä asiantuntijakäsitystä sotesta, vaikka mediasta sellaisen kuvan voi saada.

Tuliko uudesta sotesta siis sellainen kuin virkamiehen mielestä piti?

– No tuota..tästä tuli paljon mahdollisuuksia antava.

Tuleeko se vähentämään sosiaali- ja terveyssektorin kustannuksia tavoitellut kolme miljardia?

– Siihen on kohtuulliset mahdollisuudet.

Tuleeko mallista yhtenäisempi ja asiakkaan kannalta hallittavampi kuin nykyinen?

– Tulee. Se ei pidä paikkaansa, kun väitetään, että se hajottaa.

Pöystin mukaan kohtalonkysymyksiä on toimeenpano ja digitalisaation eli tietojärjestelmämuutosten onnistuminen. Korjausliikkeitäkin voidaan tarvita.

– Kansainvälinen kokemus tämän mittaluokan uudistuksista näyttää, että ne eivät ole missään onnistuneet täydellisesti yhdellä kertaa.

Tuomas Pöysti
Tuomas PöystiTiina Jutila / Yle

“Ei minkään puolueen mies”

Sote- ja maakuntauudistuksen pykälät Pöysti sanoo voineensa esitellä hyvällä omatunnolla. Vaikutusarviointeja ei ole hallituksen käskystä tarvinnut silotella, hän vakuuttaa.

Virkamiehen riippumattomuus suojaa poliittisilta paineilta.

– Kun tiedetään, että se ei ole minkään puolueen mies, niin se on auttanut vaikeiden tilanteiden hoitamisessa.

Vakaumus hänellä silti on: Sosiaali- ja terveyssektori on uudistettava, jotta suomalaisten perusoikeudet eivät rapautuisi.

Se on Pöystin mukaan auttanut jaksamaan työssä, joka osoittautui "isommaksi ja vaikeammaksi", kuin hän kaksi vuotta sitten osasi kuvitella.

– Minulla on oikeusvaltioeetos ja pyrkimys oikeuksien tasapainoon.

Kuulostaa aivan oikeuskanslerin puheelta.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and