Tukholman kaduille on ilmestynyt sähköisiä tuk-tukeja – uusi taksipalvelu haluaa mullistaa kaupunkilaisten tavan liikkua

Tukholman ylihintaiset taksit ovat tulleet tutuiksi monille suomalaisillekin turisteille. Taksimatkojen hinnat maltillistuivat sen jälkeen, kun laki määräsi taksiyrittäjät ilmoittamaan matkan maksimihinnan etukäteen asiakkaalle.

Hintoja ovat laskeneet myös alalle tulleet uudet yrittäjät. Niistä uusin on Bzzt-taksi, joka on tuonut Tukholman kaduille kolmipyöräiset, sähköiset mopeditaksit. Mediassa ne on ristitty tuk-tukeiksi.

Taksimatka maksaa kolme äyriä metriltä, eli reilut kolme euroa kilometriltä. Tuk-tukit ilmestyivät Tukholman katukuvaan viime keskiviikkona, ja ne ajoivat neljän ensimmäisen päivän aikana tuhat kyytiä, kertoo Ruotsin televisio.

– Se on paljon enemmän kuin mitä uskalsimme odottaa, sanoo toimitusjohtaja Sven Wolf Ruotsin televisiolle.

Mopeditaksiin mahtuu kaksi matkustajaa. Sen maksiminopeus on 45 kilometriä tunnissa, ja yrityksen liikeideana on, että takseja käytetään lyhyillä matkoilla kaupungin keskustassa.

– Kokeilemme autoja ensin Tukholmassa. Sitten mietimme, miten viemme niitä maailmalle. Meidän pitää päästä eroon öljyriippuvuudesta. Haluamme edistää kestävää kehitystä, kertoo Sven Wolf Ruotsin televisiolle.

Taksimopedi voi ajaa noin 60–70 kilometriä yhdellä latauksella. Takseilla on merkintä ympäristöystävällisyydestään. Bzzt haluaa muuttaa tukholmalaisten tavan liikkua keskustassa.

Valkoinen kolmipyöräinen mopeditaksi ajaa kadulla.
Mopeditaksilla voi matkustaa Tukholman ydinkeskustassa, Södermalmia lukuun ottamatta.Nils Petter Nilsson / Bzzt

– Keskustassa liikkumisen pitää olla fiksua ja yksinkertaista. Useampien pitäisi jättää autonsa kotiin. Meidän takseissa matkustamisen on tarkoitus olla hauskaa, sanoo toimitusjohtaja Sven Wolf Ruotsin televisiolle.

Mopeditaksit ajavat vain Tukholman ydinkeskustassa, Södermalmia lukuun ottamatta. Toistaiseksi liikenteessä on 18 mopeditaksia, mutta yritys aikoo nostaa määrän 200:een tämän vuoden loppuun mennessä.

Bzzt on kokeillut mopeditaksitoimintaa aiemmin Göteborgissa. Tällä hetkellä yritys keskittyy täysin Tukholman liikenteeseen.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and