Uusi kapinallisalue antautui armeijalle Syyriassa

Damaskoksen koillisosassa Qabounin esikaupunkia hallinneet kapinalliset ovat hyväksyneet armeijan tarjouksen vihollisuuksien lopettamisesta. Qabounissa olleet kapinalliset ja heidän perheenjäsenensä siirretään Pohjois-Syyriaan, jossa sijaitsee laaja kapinallisten hallussa oleva alue.

Kyseessä on samanlainen sopimus kuin alkuviikosta Barzehin esikaupungissa solmittu. Sen myötä Pohjois-Syyriaan siirrettiin virallisen uutistoimisto Sanan mukaan 1 246 ihmistä, joista 718 oli kapinallistaistelijoita.

Kyseiset Damaskoksen esikaupungit ovat olleet kapinallisten hallussa vuodesta 2014 lähtien. Viime kuukausiin saakka alueella vallitsi tulitauko, mutta tämän vuoden aikana armeija on saartanut ne tiukasti ja pommittanut jatkuvasti tykistöllä ja lentokoneista.

YK on tuominnut kaupunkialueiden saarrot, sillä taistelujen keskellä elävät siviilit ovat olleet erittäin vaikeassa asemassa. Asukkaiden siirtäminen voikin olla kansainvälisen lain vastainen väestön pakkosiirto. Armeija ei ole hyväksynyt muuta kuin sotilaallista ratkaisua, kertoo uutistoimisto Reutersin haastattelema paikallisneuvoston jäsen.

Syyrian hallitus sanoo, että toimenpiteellä vahvistetaan rauhantilaa ja se perustuu toukokuun alussa sovittuun "taisteluiden de-eskalaatiosopimukseen", jonka mukaan maassa on neljä kapinallisten suoja-aluetta.

Qabouniin jää vielä pieni kolkka, jonka puolustajat eivät suostu lähtemään. Tätä aluetta pitävät hallussaan ääri-islamilaiset järjestöt Ahrar al-Sham, Jaysh al-Islam ja Rahman Corps, kertoo uutiskanava al-Jazeera. Kyseiselle noin neliökilometrin laajuiselle alueelle on ahtautunut noin 1 500 taistelijaa ja heidän perheenjäsentään.

Damaskoksen itäosaan jää Qabounia laajempi kapinallisalue, Itä-Ghouta, joka on yksi kapinallisten suoja-alueista.

Lähde: Reuters

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and