Vakava järjestelmähäiriö sotki British Airwaysin lennot – lukuisia lentoja peruttu

Vakava häiriö tietojärjestelmissä koettelee lentoyhtiö British Airwaysia. Brittilentoyhtiö on joutunut perumaan kaikki lentonsa Lontoossa sijaitsevilta Heathrow'n ja Gatwickin lentokentiltä kello 20 asti Suomen aikaa, kertoo uutistoimisto Reuters.

Lentoyhtiön mukaan tietoliikenneonglemat vaikuttavat sen lentoihin myös muualla maailmassa. British Airways on pahoitellut matkustajilleen koituvia ongelmia ja vakuuttaa yrittävänsä ratkaista ongelman mahdollisimman pian.

Lentoyhtiö on kehottanut matkustajia olemaan menemättä lentokentille. Häiriö tulee erityisen hankalaan aikaan, sillä maanantai on Britanniassa vapaa ja monet viettävät lomaviikonloppua.

Ongelmia ainakin lähtöselvityksessä

Syytä ongelmaan ei ole kerrottu. British Airwaysin mukaan siitä ei ole näyttöä, että kyseessä olisi kyberhyökkäys.

Brittikanava Sky Newsin mukaan matkustajat ovat kertoneet muun muassa lentojen viivästymisistä. Lähtöselvityksissä on ollut ongelmia, sillä uutistoimisto AP:n mukaan selvitystiskeille on ollut pitkät jonot.

Osa matkustajista ei ole kyennyt tekemään lähtöselvitystä myöskään puhelimitse tai lentokenttien laitteilla. Monet ovat jääneet lennoiltaan, koska he eivät ole kyenneet tekemään lähtöselvitystä.

British Airwaysin päivälento Lontoosta Helsinkiin on päässyt ongelmista huolimatta lähtemään, vaikka kone on noin tunnin myöhässä.

Lähteet: Reuters, AP

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and