Valkoinen talo Trumpin puheista venäläisille: “Presidentti ei edes tiennyt tiedon lähdettä”

Yhdysvaltain kansallisen turvallisuuden neuvonantaja Herbert Raymond McMaster puolusti tiistai-iltana presidentti Donald Trumpia Washingtonissa järjestetyssä tiedotustilaisuudessa väitetyistä tiedustelutietojen paljastamisesta Venäjälle.

Asiasta nousi kohu, kun Washington Post -lehti kertoi eilen paikallista aikaa, että Trump paljasti salaisia tiedustelutietoja Venäjän ulkoministerille Sergei Lavroville terroristijärjestö Isisistä viime viikon tapaamisessa.

– Presidentti ei millään tavalla vaarantanut keskustelussa kansallista turvallisuutta, McMaster painotti useaan otteeseen tiivistunnelmaisessa tiedotustilaisuudessa.

McMaster totesi myös, että presidentti Trump ei edes tiennyt, mistä lähteistä tiedustelutiedot olivat peräisin.

– Presidentti ei vaarantanut keskustelussa mitään lähdettä tai tiedonhankintamenetelmää, McMaster vakuutti.

Sen jälkeen kansallisen turvallisuuden neuvonantaja McMaster poistui pikaisesti puhujakorokkeelta vastaamatta enää lehtimiesten kysymyksiin.

Demokraatit haluavat lisäselvityksiä

Demokraatit eivät ole tyytyväisiä presidentin tähänastisiin selvityksiin asiasta.

Puolueen senaatin nokkamies Chuck Schumer sanoo, että mikäli Trumpilla ei ole mitään salattavaa, hän antaa edustajainhuoneen ja senaatin tiedustelukomiteoille editoimattoman, puhtaaksi kirjoitetun tekstin tapaamisestaan Lavrovin kanssa.

– Muussa tapauksessa amerikkalaiset epäilevät, että presidentti ei pysty pitämään vaarallisia salaisuuksia omana tietonaan, Schumer sanoo.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and