Venäjän poliisi tylytti homojen oikeuksien puolesta nimiä keränneitä – Aktivistien video pidätyksestä

Viiden pidätetyn ihmisoikeusaktivistin joukossa oli myös Italian kansalainen. Heidät vapautettiin myöhemmin iltapäivällä.

Pidätys tapahtui, kun aktivistit kantoivat kymmentä tyhjää laatikkoa, jotka he olivat aikoneet toimittaa valtakunnansyyttäjän toimistoon sen symbolina, että he olivat keränneet jo liki 400 000 nimeä vetoomukseen Tšetšenian homovainojen tutkimiseksi.

Nimet olivat oikeasti tallennettuna muistitikulle.

– Ne symboloivat nimien määrää. Emme ole hulluja, emme aikoneet tuhlata sataa kiloa paperia, sanoi yksi pidätetyistä aktivisteista, Nikita Safronov uutistoimisto AFP:lle.

Tarkoituksena oli ollut luovuttaa myös muistitikku valtakunnansyyttäjänvirastolle, mutta nyt vetoomus nimineen toimitetaan sähköpostissa.

Poliisin mielestä kysessä oli mielenosoitus, jolle ei oltu hankittu viranomaisilta lupaa.

Italian lähetystö kuljetti Italian kansalaisen, Yuri Guaianan lentokentälle, koska hänen turvallisuuttaan ei katsottu voivan taata enää Venäjällä.

Venäjän presidentti Vladimir Putin kannatti viime viikolla virallista tutkimusta väitetystä homoseksuaalien vastaisesta kampanjasta sen jälkeen, kun Saksan liittokansleri Angela Merkel otti asian esille tapaamisessa Sotšissa.

Venäläinen sanomalehti Novaja Gazeta uutisoi maaliskuun lopussa, että yli sata homoseksuaalia miestä olisi otettu kiinni ja kidutettu Tšetšeniassa. Ainakin kolme olisi tapettu. Tšetšenian viranomaiset kiistivät asian ja presidentti Putinin tiedottaja sanoi huhtikuussa, etteivät tiedot kidutuksista ole uskottavia.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and